Dino-Lite USB-Mikroskop, Mätfunktion och Kalibrering

Vi får ofta förfrågningar vilken noggrannhet mätfunktionen i mjukvaran har vid uppmätningar som görs i Dino-Lite USB-Mikroskop. Vad många inte känner till är att du själv kan kalibrera mätfunktionen i Dino-Lite USB-Mikroskop. Det går till så att du betrakar ett föremål med givna mått (t.ex. en passbit tagen ur en passbitsats på www.mikrometer.se >> ). Då kan du göra en mycket noggrann kalibreringen av din Dino-Lite, som t.o.m. i viss mån följer ISO-standarden.  Den förinställda kalibreringen som gjordes vid tillverkningen av USB-Mikroskopet, är tillräcklig i de flesta fall. Du kontrollerar det enkelt med en passbit, t.ex.

 

Följ denna manual för att kalibrera mätfunktionen på ditt Dino-Lite USB-mikroskop.
1. Välj en känd storlek som tex. en  kalibrerad passbit, att användas för kalibrering. Ta en bild av den valda mätningen. 
DinoCapture_01_Kalibrering.jpg
2. Öppna bilden av mätningen.  DinoCapture_02_Kalibrering.jpg
3. Bestäm förstoringens värde genom att läsa från Dino-Lite justeringsratt. Skriv in detta värde i "Input Mag" som du finner i övre högra hörnet på skärmen.  DinoCapture_03_Kalibrering.jpg
4. Klicka nu på mät-ikonen överst på sidan och välj "Kalibrering".  

DinoCapture_04_Kalibrering.jpg

5. Programmet ber dig då att göra en mätning av det valda föremålet (passbiten).  DinoCapture_04-2_Kalibrering.jpg
6. Gör en provmätning genom att klicka på start-och slutpunkt över en känt mätvärde (såsom exempelvis 5mm ). Ett mätvärde före kalibrering visas (5.179mm i exemplet nedan)  DinoCapture_05_Kalibrering.jpg
7. Ange exakt kända mätvärdet provet (5.0mm i detta exempel) i "Justerad förstoring."klicka på "OK"

.

 

 DinoCapture_06_Kalibrering.jpg
8. Programvaran kommer automatiskt att kalibrera förstoringen och visar den justerade förstoringen vid övre högra hörnet av bilden.

 

 DinoCapture_06-2_Kalibrering.jpg
9. Nu är programvaran redo för att kompensera för din kalibrering med den justerade förstoringen. För att  kontrollera kalibreringen gör du helt enkelt ny mätning med ett prov med ett känt mätvärde.  

DinoCapture_08_Kalibrering.jpg

Denna vägledning fungerar också naturligtvis till Dino-Lite USB-Okular.  

 


  Ladda ned som PDF >>

 

 

 

 

DIN KUNDVAGN
JUST SÅLDA PRODUKTER

Om Oss

Välkommen till NYA Termometer.se!

På de 12 år som har gått så är kanske namnet "Termometer.se" en smula blygsamt. - Vi säljer ju förutom mängder av termometrar så mycket annat användbart på Termometer.se. Med NYA Termometer.se erbjuder vi Dig ännu flera produkter under samma tak. Nu kan Du köpa även luppar, kikare, mikroskop, nya modeller inspektionskameror, etc! Dessutom finner Du också nu handmätdon såsom skjutmått, mikrometrar, djupmått, mätur, linjaler, vinkelmätare, passbitar, osv.
Dessutom, säljer vi ett stort utbud av bl.a elmätare, multimetrar, läckströmstestare och strömtänger för att nämna några exempel. Vi kommer anstränga oss för att se till att Du blir, eller förblir, ytterligare en av våra redan nöjda kunder! Vårt uppdrag: - att leverera mätinstrument - till priser som gör Dig glad - gäller förstås fortfarande!  Har vi inte vad Du söker? - Vi tar fram det Du behöver!
VÄLKOMMEN!!Leverantörsnummer Ahlsell AB: 7775608
Leverantörsnummer Tools AB: 13023

Twitter

Tweets...

KONTAKTA OSS