Palm Abbe Refraktometer för Saltlösning & Fryspunkt

5.843 kr

Digital refraktometer för mätning av % löst salt (NaCl) och frystemperatur. Kompenserar för provets temperatur.

Artikelnr: 52-PA-NACL Kategorier: , ,
 

Beskrivning

Laboratorie-precision i din hand!

Den fjärde generationen av Palm Abbe digitala refraktometrar ger dig kraften av ett fullblods laboratorie-instrument i din handflata. Detta dessutom till ett mycket kostnadseffektivt pris.

 

Denna refraktometer (salometer) mäter saltkoncentrationen i t.ex. saltlake och dess frystemperatur på någon sekund!
Bara två droppar av lösningen på linsen räcker för att automatiskt mäta salthalten, från 0 till 100%, och fryspunkten ner till -21 grader Celsius. Detta gör denna salometer till det perfekta
instrumentet för t.ex. dig som sysslar med saltlake till livsmedel. 

 

Palm Abbe refraktometern är mycket enkel att använda och har snabb responstid. Placera ditt prov i sensor-skålen gjord av rostfritt stål. Den inbyggda mikroprocessorn analyserar provet genom safirglaset och kompenserar för temperaturer inom området 0 till + 50 °C. Värdet ges inom några sekunder.

 

Kalibrering görs med en knapptryckning genom att mäta några droppar rent vatten. Refraktometern är byggd i kraftig plast och tål tuff hantering. Ett skyddslock kan fällas ner över sensor-skålen för att skydda densamma.

 

Som tillbehör finns kraftig ABS-förvaringsbox och gummiskydd att trä över instrumentet.

 

Specifications

Specifikationer:  
  
Mätstorhet:Salthalt (NaCl) %
 Frystemperatur
  
Skala:0 till 100 %
 0 till -21°C
  
Upplösning:1 %
 1 °C
  
Noggrannhet:+/- 0,5 %
 +/- 0,5 °C
  
Sensor-skål:Rostfritt stål
Prisma:Safir
Temp.komp.:0 till +50° C
Min. mätprov:~0,3 ml
Mättid:< 5 sekunder
Batteri:2 X AAA batterier
Batteritid:4000+ avläsningar
Storlek:145 x 75 x 37 mm
Vikt:250 gram
Display-text:Engelska
Display:2 rader x 12 tecken

 

 

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”Palm Abbe Refraktometer för Saltlösning & Fryspunkt”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *