Nya digitala klormätare från Termometer.se

Vi lanserar 2 st nya digitala instrument för mätning av Fritt klor och Totalt klor. Mätnoggrannheten ligger på ca 0,05 ppm (mg/L). Enkel att kalibrera med 0-ställningslösning. Användningsområde är bla. kvalitetskontroll, mätningar i simbassänger, akvarier och livsmedelsanalys.

Klor i vatten kan förekomma i två former, fritt och totalt. Fritt klor gör det hårda arbetet att döda bakterier och oxidera föroreningar. När du tillsätter klor till vatten, lägger du till fritt klor. När fritt klor reagerar med föroreningar, blir det bundet klor eller kloramin. I vatten, har denna form av klor väldigt lite desinficerande förmåga, och ingen oxiderande förmåga. Totalt klor är summan av både bundet klor och fritt klor.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.