Ny Skikttjockleksmätare för både magnetiska – och ickemagnetiska material.

S156 klarar att mäta skiktdjupet på både magnetiska och ickemagnetiska material då den klara att mäta både med virvelströms- och induktiv metod från 0 till 1250 µm.

Virvelströmsmetoden används vid mätningar av skiktdjup på ickemagnetiska metallunderlag som exemplvis aluminium, koppar, zink eller belagda material med färg, lack, plast och glas. Vid magnetiska metallunderlag används induktiv metod som exempelvis stål belagda med färg lack krom, zink eller koppar.

Datauppkoppling via USB där upp till 400 sparade mätningar i instrumentet kan överföras till dator för vidare analys. Programvara för Windows 98/2000/XP/Vista/Windows7 ingår liksom en uppsättning kalibrerinsytor för både magnetiskt och ickemagntiska material:10µm, 50µm, 250µm, 500µm och 997µm.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.