Beskrivning
79-15000112-001 Testa allergener > ELISA II
Dessa ELISA-kit är sandwich-enzymimmunoanalyser för kvantitativ bestämning av enskilda proteiner av allergiframkallande ingredienser i bearbetade eller obearbetade livsmedel. Dessa kit är utformade för att användas av kvalitetskontrollpersonal eller andra utbildade yrkesverksamma, för allergenövervakning i produktionen eller för produktfrisläppningskontroller.
Proteiner i proverna extraheras, centrifugeras och filtreras före sandwich-ELISA. Antigen är bundet till de polyklonala antikroppsbelagda brunnarna i mikroplattmodulen vilket resulterar i ett antigen-antikroppskomplex. Därefter binds den enzymkonjugerade antikroppen till det redan bundna antigen-antikroppskomplexet och bildar en antikropp-antigen-antikroppsmacka.
Tillsats av enzymsubstrat resulterar i färgutveckling, och vars intensitet kan bestämmas av absorbansen vid 450 nm. Intensiteten hos den utvecklade färgen är direkt proportionell mot koncentrationen av protein av allergiframkallande ingredienser i maten.
1 x 96 brunnar med mikroplattor (12 remsor med 8 brunnar)
Tillhörande buffertar och enzymer
Mätningstid:
Provberedningstid: Cirka 10 min
Provextraktionstid: Ca 30 min, eller över natten
ELISA-analys: Cirka 2 timmar
Analyskänslighet: 0,31 ppm (μg protein /g mat)
Detekterbart koncentrationsintervall: 0,78 till 50 ppb detekterbart protein
Förvaring: Vid 2-8 °C (35-46 °F), FRYS INTE
Arbetstemperatur: 20-30 °C (alla lösningar ska vara ekvilibrerade)
Extraheringsprocedur Korttidsextraheringsmetod
Slipa/finfördela proverna
Väg 1,0 g prov i ett rör, tillsätt 19 ml provextraheringslösning.
Inkubera det täckta röret i kokande vatten i 10 minuter.
Kyl ner röret och vortex i 30 sekunder.
Justera pH till 6,0-8,0.
Centrifugera och filtrera supernatanten vid behov.
Späd provextrakt 20-faldigt med spädningsvätska I.
Extraheringsmetod över natten
Slipa/finfördela proverna
Väg 1,0 g prov i ett rör, tillsätt 19 ml provextraheringslösning.
Fäst röret till en skakapparat horisontellt och sväng i rumstemperatur över natten.
Justera pH till 6,0-8,0.
Centrifugera och filtrera supernatanten vid behov.
Späd provextrakt 20-faldigt med spädningsvätska I.
ELISA-procedur
Pipett 100 μL arbetsstandard och arbetsprovlösning i en brunn på mikroplattan.
Inkubera mikroplattan i 1 timme vid 20-30 °C (68-86 °F).
Tvätta brunnarna 6 gånger med tvättlösning.
Dispensera 100 μL enzymkonjugerad antikropp (F).
Inkubera mikroplattan i 30 minuter vid 20-30 °C (68-86 °F).
Tvätta brunnarna 6 gånger.
Dispensera 100 μL enzymsubstrat (G).
Inkubera reaktionen i 20 minuter vid 20-30 °C (68-86 °F) i mörker.
Stoppa enzymreaktionen genom att tillsätta 100 μL stopplösning (H).
Mät absorbansen vid 450 nm.
Beräkna koncentrationen av detekterbart protein med hjälp av standardkurvan.
Recensioner
Det finns inga recensioner än.